duminică, 7 iunie 2009

Schimb de carte

Schimb de carte nu este o idee care sa imi apartina. Ideea vine de aici: http://www.bookblog.ro/ iar mai multe informatii gasiti aici: http://schimbdecarti.ro/.

Lectura in randul elevilor este la ora actuala o cauza care, din afara sistemului educational, pare de mult pierduta. Va asigur ca nu este deloc asa. Placerea de a lectura exista si la ora actuala. Singura problema ca parinte sau profesor este sa stii sa ii indrumi pe tineri spre carti care sa ii intereseze.
Exista cliseul ca "inainte" se citea mai mult. Acest "inainte" care e un dor intelectual dupa o falsa varsta de aur a cartilor.
Se face de multe ori greseala de a se recomanda tinerilor spre lectura numai carti care apartin trecutului. Si spun asta fie si numai din punctul de vedere al scriiturii.
Voi reveni maine cu o lista de lecturi (tot se apropie vacanta), lista pe care o consider adecvata celor tineri.
Ce parere aveti? Tinerii de azi asculta cu totii muzica de acum cateva zeci de ani?
Cred ca nu! Desigur ca sunt si din cei care apreciaza parfumul discret al unei carti care vine de undeva de departe dar marea majoritate sunt fidel ancorati in prezent.
Lasati-i sa citeasca si altceva decat cartile din vechea dumneavoastra biblioteca!
Cartile pentru tineret sunt inca necunoscute de marea lor majoritate.
La "Schimb de carte" - iunie 2009, au participat doar 3 scoli: Waldorf, I.L. Caragiale, M. Sadoveanu. Speranta este ca pe viitor acest tip de activitate sa atraga cat mai multe scoli. Speranta ascunsa este sa aduca la iveala tineri pentru care cartea este primul pas spre punerea pe foaia alba a ceea ce acum sta ascuns undeva doar imaginatia lor.










Niciun comentariu: