vineri, 5 octombrie 2007

Pedagogia Waldorf in gradinita II


Si copiii de aici pot realiza fise de activitate independenta si pot rezolva orice problema cu caracter intelectual, dar dar nu este important sa fie educat in mod special precum un adult ci sa fie un om sanatos si sensibil cu simturile mereu treze.
Gradinita Waldorf are si o conceptie deosebita provenita din cunoasterea modului in care mediul inconjurator actioneaza asupra copilului. Iata de ce crearea atmosferei interioare lasa pe de o parte libertate, pe de alta parte actioneaza armonios prin culoare si forma. Spatiul in care vietuiesc copiii la gradinita nu trebuie sa fie incarcat...nu trebuie sa ameteasca si sa oboseasca copiii...el trebuie sa fie cat mai simplu si cat mai practic...sa ii poata crea copilului starea de bine...nu sa il oblige sa actioneze nervos si agitat.
De ce peretii gradinitei sunt de culoare roz?...deoarece aceasta este o culoare permanent calda, activa, care nu ataca ochiul copilului...il lasa sa respire si il invita la joaca.
La aceasta varsta copilul percepe totul concret, practic, prin intermediul actiunii iar in acest mod isi poate dezvolta armonios personalitatea...inteligenta.
Pentru copil jocul reprezinta munca ce il satisface la aceasta varsta.

Niciun comentariu: