miercuri, 26 septembrie 2007

Despre scoala noastra...


Conform Ordinului M.E.C. nr. 5290/28.12.2001, din anul scolar 2002-2003 au intrat în vigoare planurile de invatamant si Curriculum Waldorf.

Pe baza planului de invatamant specific, s-au realizat schemele orare ale claselor, avandu-se in vedere alocarea orelor suplimentare la disciplinele artistice (muzica, abilitati practice) precum si la disciplinele specifice alternativei (desenul formelor, desenul geometric). Orarul este întocmit conform schemelor orare si respecta principiile invatamantului Waldorf, in sensul predarii disciplinelor cognitive pe module, in cadrul cursului principal de 2 ore zilnic.
Oferta educationala a scolii este realizata pe baza planurilor de invatamant specifice alternativei educationale Waldorf. Astfel, in cuprinsul ei se regasesc, pe langa disciplinele traditionale, discipline specifice precum desenul formelor ( la clasele I-V), desenul geometric (la clasele VI-VII), abilitatile practice (la clasele I-VIII) precum si doua limbi straine (engleza si germana), care se studiaza din clasa I, cate doua ore pe saptamana.
In anul solar 1995-1996 au fost infiintate prima clasa I si prima grupa de gradinita Waldorf din Braila. Acestea au fost subordonate Scolii Generale nr. 8, respectiv Gradinitei nr. 26.
Pentru desfasurarea activitatii didactice in conditii normale, I.S.J. Braila a decis functionarea celor doua clase intr-un local propriu – fosta cladire a Scolii Generale nr. 4, din Calea Calarasilor nr. 104.
Asociatia de parinti a fost infiintata inca de la inceputul activitatii scolii. Astfel, in 24 iunie 1996 s-a nascut Asociatia Waldorf Braila, prima asociatie de parinti din Braila care a dobandit personalitate juridica.
Din anul 2000 a fost infiintata Scoala cu clasele I-VIII Waldorf Braila, unitate de sine statatoare, inclusa in sistemul invatamantului de stat din Romania. Dobandirea acestui statut a impus organizarea scolii conform legislatiei in vigoare, pastrandu-se specificul pedagogiei Waldorf.
In fiecare an scolar efectivele au crescut datorita infiintarii succesive a clasei I.

Niciun comentariu: